Vlakem k moři: Z Bohumína do Łeby přímým vlakem i v roce 2022

I letos můžete o prázdninách cestovat z Bohumína na pobřeží Baltu dokonce několika přímými vlaky, a to na Hel, do Leby, a do Kolobřehu (vlak do Svinoústí letos nevyjíždí z Bohumína). Jedním z těchto přímých vlaků z Bohumína k Baltskému moři je vlak Wydmy, který bude jezdit od 24. června 2022 každý den až do 30. srpna 2022 z Bohumína do Helu, města na východním konci Helské kosy, na východní části polského pobřeží Baltu a stojí také ve všech ve městech Gdaňsk, Sopoty, Gdyně a který veze přímé vozy z Bohumína do Leby.



Booking.com

Každý den večer v 17:52 vyjíždí vlak z Bohumína (tedy o hodinu dříve než v roce 2021) jako R 403 Wydmy a mimo jiné jede přes Chalupki, Racibórz, Rybnik, Katowice, Sosnowiec, Čenstochovou, Inowroclaw, Toruň, Ilawu, Malbork, Gdaňsk, Sopoty a Gdyni, kde se ve stanici Gdynia Glowna odpojují přímé vozy z Bohumína do Leby (včetně lůžkového vozu z Bohumína) a které pokračují jako vlak TLK 50171 přes města Rumia, Wejherowo, Luzino, Strzebielino Morskie, Godętowo, Lębork do Leby, kam vlak dojede na druhý den v 7:19. Zpět vlak jede z Leby v 19:47 jako TLK 55170 a ve stanici Gdynia Glowna se vozy do Bohumína připojují k vlaku R 402 Wydmy. Do Bohumína vlak dojede druhý den ráno v 8:52.




Jak si koupit jízdenky do Leby a kolik stojí

Jízdenky jedním směrem, Bohumín – Łeba nebo Łeba – Bohumín lze koupit jako „Včasnou jízdenku Evropa“, v roce 2021 začínala cena na 624 Kč. Jízdenky lze použít pouze v konkrétním vlaku. Jízdenka je nepřenosná, vázaná na osobu. Jízdenka musí být vytištěna ve formátu A4. Před opuštěním ČR musí být označena průvodčím ČD nebo pokladnou ČD. Jízdenku není možné vrátit nebo vyměnit. U ČD lze koupit buď jízdenku z Bohumína do Polska, nebo zpáteční jízdenku, nelze koupit jen jízdenku z Polska do ČR. Při nákupu v eshopu ČD je místenka, která je povinná, zdarma. Jinak stojí 78 Kč. Při nákupu jízdenek na pokladně ČD se připlácí ještě 50 Kč za každou jízdenku.