Vánoční trhy Krakov (Kraków) 2022 – ceny

Vánoční trhy v Krakově začaly již v pátek 25. listopadu 2022 v centru tohoto historického a turisty z celého světa hojně navštěvovaného města. Prodejní stánky, kterých je 85 najdete na hlavním náměstí krakowského Starého Města, na Rynku. Krakowské vánoční trhy končí až v neděli 1. ledna 2023.




A jaké jsou ceny na letošních vánočních trzích v Krakowě? Vyšší… A to zejména oproti předešlým rokům, včetně toho loňského, tak o trochu i oproti dalším velkým vánočním trhů v dolnoslezské Wroclawi. Klasiku vánočních trhů, svařák (grzaniec) koupíte již za 15 zlotých, jako na wroclawských vánočních trzích, v některých stáncích však zaplatíte 20 zlotých, stejně jako za svařené pivo, nebo za čepované pivo. Podobně stojí horká čokoláda. Kávu pořídíte i za 10 zlotých.

V Polsku velmi oblíbené gofry koupíte „suché“ již za 10 zlotých, například s džemem za 15 zlotých. Za belgické hranolky zaplatíte 10 zlotých za malou porci, 13 zlotých za střední porci a 16 zlotých za velkou porci a k tomu dva zloté za kečup, majonézu nebo jiný dresink. Za krajíc domácího chleba se sádlem zaplatíte 16 zlotých.






Booking.com