Měsíční jízdenka na městskou a regionální dopravu po celém Německu jen za 9 eur

V Německu bude zavedena měsíční jízdenka „9-Euro-Ticket“, se kterou budete moci celý kalendářní měsíc cestovat v městské a regionální dopravě po celém Německu jen za 9 eur, takže v dnešním kurzu necelých 222 korun.

Jízdenku si může koupit každý, ne jen občané Německa, můžete tak zkusit využít tuto jízdenku na výlety po Německu, nebo třeba na letní poznávací dovolenou v Německu. Jízdenka je zatím zavedena na měsíce červen, červenec a srpen a platí vždy na kalendářní měsíc (tedy koupíte-li si tuto jízdenku na červen například 2. června, bude platit až do konce června a bude stát 9 eur, stejně tak když si jí koupíte až 23. června).




Jízdenka se začne prodávat od 23. května 2022. A lze jí například koupit na webu Deutsche Bahn, v jejich aplikaci DB Navigator, také v automatech na jízdenky DB po celém Německu a v cestovních centrech DB na nádražích.

Jízdenka platí v městské dopravě po celém Německu (autobusy, tramvaje, metro (U-Bahn, příměstské vlaky (S-Bahn) a v regionálních vlacích Regionalbahn, Regionalexpress a InterRegioExpress. Jízdenka neplatí v dálkových autobusech a v dálkových vlacích ICE/EC/IC.